Tanulj tinó! :)))

9.A-nak: a socrative.com oldal használata

2014/12/06. - írta: királyb

Kedves diákok!

Az alábbiakban szeretnék bemutatni nektek egy olyan lehetőséget a gyakorlásra, tudásotok tesztelésére, amelyet reményeim szerint sokan fogtok használni. Igyekszem érthetően leírni, az oldal / illetve az app használatát, ha valakinek gondja akadna vele, nyugodtan keressen meg a face-n!

1. Először is, gépeld be a szóban forgó oldal címét: www.socrative.com az általad használt böngészőbe (Firefox, Explorer, Chrome stb.)

socrative_00.jpg

2. Ha betöltött az oldal válaszd az oldalon pirossal bejelölt student login-t!

3. Ha ezzel is megvagy, akkor a bekeretezett részbe írd be a terem9 kifejezést, majd nyomd meg a Join room gombot!

socrative_01.jpg

 

4. Akkor haladjunk tovább! Add meg a neved, felőlem a nickneved is lehet, majd nyomd meg a done gombot!

socrative_02.jpg

 

5. Ezzel is kész vagy? Indulhat a banzáj! Attól függően, hogy milyen tesztek vannak fenn, válogathatsz köztük, de ha mégsem, mert még én is csak tanulom a programot, akkor is elindul valamelyik kvíz. Ha egyáltalán nem indul el semmi, akkor szólj, megnézem, mi a bibi!

socrative_03.jpg

 

6. Szerintem innen már egyszerű a dolgod, válaszd ki a helyes választ, majd kattints a submit answer gombra! Ha a válaszod nem helyes, akkor azonnal meg is tudhatod, mi volt vele a gond, és ha nem voltam túl lusta, még egy rövid magyarázatot is kaphatsz:

 

socrative_04.jpg

7.Eldöntendő kérdéseknél a True az igaz állítást, a False a hamis állítást jelenti.

socrative_05.jpg

 

8. Van még egy kérdéstípus, amikor egy röviden kifejtendő választ kérek tőled: magyarán nem kell kisregényt írnod pl. a Vének Tanácsáról. A piros nyíllal jelölt területre kattints, majd kezdj el írni!

socrative_06.jpg

 

9. Ha a kérdéssor végére értél, ezt fogod látni, ekkor eldöntheted, hogy újra kezded a gyakorlást, vagy kilépsz.

socrative_08.jpg

 

Nos, mivel tisztában vagyok, hogy a mai generáció valószínűbb, hogy okostelefonon szeretné használni a progit, ezért javaslom azt app formájában letölteni: keresd fel az Áruházadat (App Store, Google Play stb.) és telepítsd a telefonodra!

Van a Windows Phone-osoknak (lánykori nevén Nokia) egy rossz hírem, az ő telójukra még nem készült el az app, de semmi vész, mert az Explorer-ben a fent bemutatott módon lehet a progit használni!

 

socrative09.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sillabusz.blog.hu/api/trackback/id/tr416962925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása